joga

Joga položaji (asane) – istežu i jacaju misice, uklanjajuci mišicnu napetost cime pospešuju protok krvi i energije kroz citavo telo. 

časovi joge 

joga Beograd

asane 

joga nidra

učitelj joge

Dr Milan Bošković

relaksacija

joga u Beogradu

Tehnike disanja    (pranajama)       Satjananda Joga

 vežbe disanja 

tehnike meditacije   meditacija relaksacija  

joga dalmatinska 

joga knez danilova

joga vukov spomenik

tel./fax: 011 3228 943
mob. 065 3228 943

Ambulanta Dimitrijević

za zdravo telo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Glavne oblasti:

 

Terapije:

 

dinacardmaestrovisamaster

ČASOVI JOGE

 

 

Casovi joge održavaju se po sistemu Satjananda Joge (znane i kao Bihar Joga) koja je potekla iz Biharske škole joge. U pitanju je visoko prilagodljiv sistem cija je osobenost to da je prilagoden potrebama coveka modernog vremena u kojem živimo, a koje pred nas svakodnevno postavlja nove izazove iskušavajuci naše telo, um i emocije. Kombinujuci savremene naucne principe sa drevnim joga tehnikama, Satjananda Joga se bavi celokupnom covekovim licnošcu dovodeci do poboljsanja fizickog zdravlja i vitalnosti, mentalne i emocionalne stabilnosti, i otvara vrata upoznavanju sebe i sopstvenih potencijala na dubljem nivou.
Program postepeno i progresivno napreduje od najjednostavnijih tehnika ka složenijim, i otvoren je za ljude svih uzrasta i raznovrsnih nivoa telesnih sposobnosti, fizicke spremnosti i nivoa zdravlja. Joga cas se sastoji od sledecih celina:
Joga položaji (asane) – istežu i jacaju misice, uklanjajuci mišicnu napetost cime pospešuju protok krvi i energije kroz citavo telo. Izvode se na nežan, bezbedan i postepen nacin, prilagodeni individualnim sposobnostima polaznika. Pokret izveden uz punu svesnost optimalizuje rad nervnog sistema a svaki pojedini položaj stimuliše rad odredenih unutrašnjih organa, dovodeci do dubokog doživljaja telesne ravnoteže i blagostanja.

Tehnike disanja (pranajama) – Koristeci dah kao osnovno sredstvo životne energije i izvor vitalnosti, ove tehnike uspostavljaju pravilne fiziološke oblike disanja, pospešuju oksigenaciju tkiva i uspostavljaju ravnotežu u nervnom sistemu. Procišcavajuci i budeci energiju u telu i umu, one doprinose relaksaciji, koncentraciji i unutrašnjem miru.

Tehnike relaksacije i meditacije – progresivno i sistematsko ovladavanje ovim tehnikama vodi uspostavljanju harmonije izmedu tela, uma, emocija i energije. Ovakav process integracije licnosti ogleda se u razvoju svesnosti, poboljšanoj koncentraciji, smirenosti i samopouzdanju. Na raspolaganju su raznovrsne tehnike ove vrste koje mogu da zadovolje individualne potrebe pojedinca.
Ovakav sveobuhvatan pristup uravnotežava i integriše sve aspekte našeg života: telo, um i duh. Rezultat je poboljšanje zdravlja i vitalnosti, oslobadanje od stresa i napetosti i sposobnost da ostanemo pribrani usred konflikata i izazova koje nam život namece. Dubljim uvidom u sopstvene potencijale postajemo sposobni da ih pravilno iskoristimo u svakodnevnom životu za dobrobit nas samih, naše porodice, profesionalne karijere i društva u celini.

 

za Ambulantu priredio

Dr. Milan Bošković, fizijatar, M.Sc. Applied Yoga

(Biharska Škola Joge)

 

 

Nazad na Rekreativno vezbanje - fitness terapija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Policlinic Dimitrijevic | Sva prava zadržana Ambulanta Dimitrijević | Izradio KompArt